ЗА НАС

Chez Féfé е първият бутик за френски макарони в България.

Открит през 2015 г., Chez Féfé е посветен на запазването на традицията на френските макарони, като същевременно въвежда иновативни вкусове, които ще ви накарат да се върнете за още. Нашият ангажимент към качеството започва с използването на най-добрите естествени съставки, без изкуствени овкусители, аромати или консерванти.

СЪСТАВКИТЕ

Тайната на добрия френския макарон е,
че в него няма тайна!

Макароните ни се правят ръчно, като всеки един преминава поне 11 пъти през ръцете на майстор-сладкаря, преди да стигне до витрината в бутика на Солунска 12. В рецептата, която следваме, всичко се прави по традиционния начин – черупки, приготвени от фино смлени бадеми, пълнеж от класически ганаш от чист шоколад и аромати от плодове и цветни води. Не използваме готови смеси за макарони, овкусители и ароматизанти; предпочитаме натуралните пподукти:

  • Фино смлени бадеми за черупките макарон
  • Пресни сезонни плодове или шоково замразени извън сезона
  • Натурална мадагаскарска ванилия
  • Маракуя и лимонена трева от Тайланд
  • Ирански шам фъстък
  • Карамел, приготвен в нашата кухня
  • Висококачествени шоколади
  • Розов цвят и масло от българска маслодайна роза

Всички наши макарони са гарантирано без глутен, затова са идеални за хора с глутенова непоносимост или тези, които следват диета.

Това, което прави макароните ни уникални, е вкусът им – едновременно балансиран и изключително наситен. Всяка хапка е пълна с запомнящ се вкус, който завладява изцяло сетивата. Каним ви на кулинарно пътешествие, за да откриете защо Chez Fefe се превърна в любим избор както за специални поводи, така и за всекидневни наслади.

Chez Féfé – когато вкусът става изкуство!

ЗА МАКАРОНИТЕ

Историята на макароните започва през VIII век в манастирите във Венеция. След женитбата си за Катерина Медичи, Анри II ги популяризира и във Франция. В началото те били просто бадемови курабии без специфичен пълнеж и цвят. През XIX век макароните започват да се предлагат като две бадемови черупки с пълнеж от сладка, ликьори и подправки.

Възходът на макарона в наши дни идва през 90-те години на XX век, превръщайки го в кулинарна култура от Париж до Токио.