Често задавани въпроси

Въпрос От какво се прави френският макарон?
ОтговорПриготвяме черупките на макароните от 100% смлени бадеми и италиански меренг. Пълнежът е ганаш от бял, млечен или тъмен шоколад и изцяло натурални съставки: например, използваме мадагарскарска ванилия на шушулки, а не синтетична. Плодовите вкусове приготвяме с шоково замразени плодове, без ароматизанти и овкусители. Използваме също цветни води и чай.
Въпрос Наистина ли са без глутен?
ОтговорФренските ни макарони са без глутен, сочи лабораторно изследване No. VA18-02245.001 на SGS (Лаборатория на СЖС България ЕООД). Това е така, защото се приготвят от 100% смлян бадем и не съдържат никакво брашно. Правим ги на място, внасяйки повечето продукти и можем да гарантираме за качеството. Не използваме готови смеси и работим единствено със смлян бадем с гарантиран произход.
Въпрос Пресни ли са?
Отговор

Както тортите, така и френските макарони имат нужда от време, за да се композират вкусовете между ганаша и черупката. Ако пробвате да хапнете току-що изпечени макарони, ще бъдат твърди, защото им е нужно време. Никога не ги хапвайте току-що извадени от фурната!

Въпрос Как да ги съхранявам и колко им е срока на годност?
ОтговорФренските макарони се правят от бадеми и шоколад, затова без да има консерванти и подобрители на вкуса, издържат 10 дни в хладилник. Ако искате да удължите живота им, опаковайте кутийката с хранително стреч фолио, за да не изсъхнат.

За да се насладите максимално на вкуса на макароните, препоръчваме да изчакате 10-тина минути след изваждането им от хладилника и да дегустирате на стайна температура.

Въпрос Доставяте ли торти с куриер?
ОтговорЕдинствено тортите-макарон може да изпратим с куриер. Макар че пътуват със застраховка и всички обозначителни стикери за деликатна пратка, съществува известен риск тортата да не пристигне във вида, в който сме я изпратили. Ако сте в София, горещо препоръчваме вземане от бутика на ул. Солунска 12.
Въпрос Кога ще пристигне поръчката ми?
Отговор

Поръчки, направени от понеделник до петък до 17 часа, пристигат на следващия ден. Изключение са доставките до адрес в събота, които се таксуват като допълнителна услуга; вижте повече тук.
Можете да направите поръчка с отложена доставка – необходимо е да посочите желана дата на получаване при завършване на поръчката.

Въпрос Доставяте ли в чужбина?
Отговор

Не. Доставяме само на територията на България.